Ósk frá Meursinge

OskNadat Makista was ingeslapen realiseerde ik mij dat ik het lekker samen met mijn paard het bos in gaan, toch wel heel erg miste.

IJslanders heb ik altijd heel erg leuk gevonden en daarom besloot ik mij in dit natuurlijke, stoere ras te gaan verdiepen.
Al snel was ik overtuigd dat dit voor mij een heel goed idee was. Heerlijk tölten buiten.
Om dat goed te leren wilde ik les nemen en kwam ‘gelukkig’ bij Marieke Weber in Bentelo terecht.

Marieke leert mij iedere les heel veel, daarom ging het snel de goede kant op en konden we de 2de keer al lekker naar buiten. Zij liet mij een paar IJslanders rijden om te leren voelen, wat ik fijn vind.

We hadden mijn wensen voor een eigen IJslander besproken: lief, mensgericht, sociaal in de paarden groep, tussen de 9 – 12 jaar, dus goed ingereden, ruime gangen, groot en fors, eerlijk, veel plezier in het leven en lopen hebben en een ruin, kleur onbelangrijk. ( maar schimmels zijn wel het mooiste!!)

De 5de les gaf Marieke mij Ósk om te proberen. Tja, alleen al zijn verschijning, daar was ik diep van onder de indruk. Hij reed direct heerlijk, dus heb ik hem nog 2 keer gereden, ben snel met een paardenvriend gaan kijken die hem prima in orde vond en heb hem direct gekocht!!!!!!!

Volgende week 8 oktober 2014 hoop ik Ósk naar huis te halen.

Voor iedereen die een prachtige IJslander stoeterij en meer foto’s van Ósk wil zien : http://vefgrund.nl/vefgrund-osk.html

Ósk is helemaal zwart geboren

osk als veulen osk als veulen osk als veulen met Marieke Weber osk als veulen met Marieke Weber

Op 8 oktober heb ik Ósk  opgehaald. De kennismaking met de 25 jarige Pharuszka was fantastisch, ze was net als ik opslag verliefd. Met Gandalf en Frodo ging het ook direct goed en na 10 minuten stonden ze gezellig met z’n 4-en hooi te eten. Gisteren ging het rijden ook perfect. Hij vond het erg spannend in het bos, maar bleef super luisteren naar mij. We hoeven ons hoofd maar buiten de deur te steken, of hij komt, vaak zelfs in een galopje naar ons toe voor een knuffel.
Ósk is een droom paardje voor mij. Marieke ontzettend bedankt voor alle goede zorgen voor Ósk in de tijd dat hij bij jou was en voor de goede, leuke en gezellige lessen!!

Osk2 Osk4Osk3