Teckels

Nadat ik een aantal jaren op een stel ruwhaar Teckels in de weekenden had gepast ben ik voor dit kleine hondje met een groot hart gevallen.

Teckels zijn altijd vrolijk, super aanhankeleijk, ze denken dat ze de hele wereld aankunnen, zijn echt honden die je in een groepje moet houden. Alleen gaat prima, maar met 2 of meer is voor de honden helemaal geweldig. Ze zijn graag bij de baas, natuurlijk lekker met meerdere tegelijk op schoot, maar zijn ook hééééél zelfstandig als ze buiten lopen en wild (denken) te ruiken. Als er geen wild is luisteren ze prima, maar…………., tja en daarom in het bos maar aan de lijn.

In 2006 kwam Sterre, een jaar later haalde ik Olijfje erbij, want de Tibetanen waren niet echt leuk voor haar om mee te spelen. Samen maakten ze er een groot feest van.

Toen Sterre ruim 2 jaar was, heb ik haar laten dekken door een schat van een Kaninchen Teckel: Liostro. Er kwamen 4 pracht puppies. Aviv is gebleven. (A nest).

Olijfje kreeg ook een nest van Liostro , weer 4 pracht puppies. Bibiche bleef. (B nest),

Anderhalf jaar later heb ik Oijfje laten dekken door Quidado, van de 4 puppies bleef Chaya. (C nest)

Onze 5 Teckels hebben het enorm naar hun zin, spelen, slapen en halen streken uit met elkaar. Dol waren ze op Arag direct hebben ze Jule in hun hart gesloten en hebben ze van Jule een Wetterhoun met een groot Teckel hart gemaakt!!

Voorlopig hebben wij geen nestje. Wilt u ruwhaar Teckel dwerg of kaninchen gezond, vrolijk en net zo ondeugend als onze honden kunt u voor inlichtingen kunt altijd bellen: 06 1377 9251 (Michiel Wildeboer)